En tunne juurikaan amerikkalaisia ihmisiä henkilökohtaisesti. Mediassa tämä manner on kuitenkin esillä hyvin paljon ja viihteessä, tieteessä ja omiin harrastuksiini liittyvissä asioissa usein tietolähteenä tms. Heinäkuussa toimin parina päivänä oppaana amerikkalaiselle, jota en tuntenut entuudestaan. Samalla kun esittelin Turkua ja Naantalia kuulin monia ajatuksia, jotka tuntuivat kovin vierailta ollakseen amerikkalaisia. Mitä media siis välittää meille todellisesta usa:sta?

Ajatus 1: Bush tekee äärettömän tärkeää työtä ja on presidentti paikallaan. Silti media ja oppositio ovat jo usean vuoden ajan mitätöineet hänen työtään ja levittäneet valheita. Bushilta mm. tuhottiin valkoisen talon kaikki data hänen aloittaessaan sen isäntänä. Presidentin virassa toimiminen oli aloitettava putipuhtaalta pöydältä ja se on ollut iso työ. Irakin sota on oikeutettu ja perusteltu eikä siellä mitenkään tavattomia määriä kuole amerikkalaisia nuorukaisia. Saman verran kuolee amerikkalaisia liikenteessä. Samalla nuorukaiset saavat mahdollisuuden rahoittaa esimerkiksi opintonsa sodassa ansaitsemillaan rahoilla ja tämä on hyvä asia. Amerikkalaiset arvostavat Irakiin meneviä sotilaita ja mm. lentokentillä näille taputetaan aina. Me täällä muualla emme vain näe tällaisia pätkiä uutisissa, YouTubessa tms.

Ajatus 2: Ilmastonmuutos on valetta. Kaikki tässä ilmastonmuutoshysteriassa on turhaa, koska mitään ilmastonmuutosta ei vain ole. Juna ja linja-auto tuntuivat ko. henkilöstä lähinnä pelottavilta käyttää täällä Suomessa, koska hän kotimaassaan liikkuu paikasta toiseen yksinomaan omalla autollaan.

Ajatus 3: Suomalainen ruoka on hyvää. Myös suomalainen Hesburger-hampurilainen on hyvää. Mahtoiko tämä perustua siihen, että meillä on tarjolla myös runsaasti kasviksia pääruoan yhteydessä? Miksi Bush sitten tarjoilee kansainvälisen tason vierailleen hampurilaisia ja hot-dog:eja?

Ajatus 4: Meillä suomessa on käytössä ihmeellistä tieto- ja viestintätekniikkaa, kun voimme neuvotella tietokoneen ja internetin avulla mihin päin maailmaa tahansa. Ihmisten pitäisi olla onnellisia kun saavat työskennellä kanssani, koska autan heitä hyödyntämään näitä kaikkia uusia tekniikan tuomia viestintämahdollisuuksia ja siten osaltani luon heille hyvää elämää :-)  Eivätkö kaikki tieto- ja viestintätekniikan innovaatiot tule kuitenkin lähinnä usa:sta?! Myös tieto- ja viestintätekniikan opetuskäytön saralla?

Tämä oli tietenkin vain yksi amerikkalainen. On pakko olla toisenkinlaisia amerikkalaisia.